Noční vidění ATN X-Sight HD 3-12x nebo 5-18x

Noční vidění ATN X-Sight HD 3-12x nebo 5-18x

Příspěvekod Pavlinho » stř 17. čer 2015 13:59:10

Zdravím kolegy myslivce,

uvažuji o koupi přístroje ATN X-Sight HD 3-12x nebo 5-18x a rozmýšlím, které přiblížení vybrat. Dle údajů na stránce Noční vidění ATN pro myslivce jsem se dočetl, že rozdíl je hlavně ve váze a základním optickém přiblížení, a nejsem si jistý, do jaké míry bude těch 200 gramů znát.

Máte tip na nějakého osvědčeného prodejce? Zbraně Šubrt by měly být oficiálním dovozcem, tak je asi zkusím kontaktovat. Na e-shopu mají i oba modely 3-12x a 5-18x. Mám to k nim kousek, tak možná přemluvím někoho zkušenějšího, nech se zajede se mnou podívat...

Každopádně budu rád za vaše zkušenosti ;)

Děkuji

Pavlinho
Pavlinho

Re: Noční vidění ATN X-Sight HD 3-12x nebo 5-18x

Příspěvekod Honza » pát 21. srp 2015 10:05:18

Mam 3-12x. Slouzi vcelku dobre. Oproti photonu je to masivni odolna konstrukce. Ale na soulacku je znat ta vaha. Mam ho na cz 550 varmint. Spousta funkci, mozna az zbytecne moc. Potiz je trochu se softwarem. Paradoxne to kouka lip kdyz to vratim do puvodniho tovarniho nastaveni nez kdyz zaktualizuji software. Kupoval jsem ho za starou cenu tj. cca 18.000,-- kc. Tech soucasnych 24 bych asi nedal.
Zatim mam ulovenou jednu lisku na 70 m na hromade. I kdyz to v sobe ma nejaky balisticky korekce tak bych si s tim na nejakou LR netroufl:). Pro ucely, na ktery jsem ho chtel-posed, hromada, sem tam šoulačka mi vyhovuje.
Vyhodu vidim v odnimatelnym prisvitu a moznosti nahravat videa, popr. fotit. Srovnani s analogovym NV 2 gen a vys nesnese stejne tak jako jine digitalni NV, ktera jsou treba i 2x drazsi nez to o kterem je rec./muj nazor/.....
Honza

Zpět na Optika

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Český překlad – phpBB.cz