od slovan » čtv 31. srp 2017 15:13:30
Děkuji figimu za přijetí, měl bych hned jeden dotaz na optiku Fomei (neměl jsem cca před 9tilety důvěru, nicméně po nynějším pročítání recenzí dnešních spokojených uživatelů ji začínám přicházet na zub, zřejmě mají mouchy vychytané) každopádně používal jsem vždy ZKK 7x57 a 7x64, a ZH 7x57R (na všech vždy Carl Zeiss Jena 4x 32, 6x32 a max.spokojenost, nyní přecházím k spíše k polní honitbě a rozhodl jsem se zakoupit ráži 308win, u flinty jsem též zůstal lokálním patriotem a pořizuji CZ 550 standart v zásobníkové verzi(příjemná lehká štíhlá flinta), ale abych se dostal k meritu věci, zvažuji na ni zakoupit Fomei Beater I, 2.5-50 SMC G4 za necelých 7tis ká, jak píšou v popisku že udrží až do ráže 300win mag, no....nevím, proto se chci zeptat Figiho jaký na to má názor ohledně čb a jeho osvícení v tubusu, ostrosti, výdrže ráže 308win a také porovnání se starou Jenou (přeci jen asi Zeiss vyšší kvalita, nicméně ty puškohledy mají jistě 30-40 let za sebou), takže využití víceméně šoulačka a čekaná spíše jen při měsíčku, takže větší koukadlo nehodlám pořizovat, myslím že bych jej zcela nevyužil, variabl volím pouze kvůli naháňkám. Meoptu ve variablu za 25ti ká kupovat nemínim, je to na mě opravdu veliká suma, každopádně je to flinta tkzv. na vše, takže pro mé potřeby k výkonu práva myslivosti bude jediná a univerzální. Děkuji lovu lesu Slovan